neděle 13. prosince 2015

Leoš Válka – další falešný prorok beznaděje?

Zaslechl jsem názory pana Leoše Války v rozhovoru „Lidé jsou nepřetržitý zdroj zisku pro korporace, dystopické vize se naplňují, tvrdí kurátor Válka“ o výstavě Skvělý svět.
Kromě toho, že pan Válka má obecně zmatený koncept ekonomie a tedy i pojetí lidské společnosti má i moc ovlivňovat ideologii lidí. Nepřišel s ničím jiným, než starou známou „ideologii konzumu“. 
O této ideologii jsem mluvil jinde a jindy. Ale mohu znovu připomenout.
  1. Konzumuje již první živý organismus na Zemi a určitě to platí i pro mimozemské organismy. Co je tedy špatného na konzumismu? Konzumuje tedy i pan Leoš Válek.
  2. Odděluje výrobu od konzumace, jak soudruzi odkojeni marxistickým mléčkem oddělují od sebe výrobu a rozdělování. Pan Válek jistě také vyrábí. Proč? No přeci aby konzumoval, Nemylme se, i hloubání nad dnešní dystopii s krásnou knihou na klíně a sklenkou vína v ruce je konzumace. A což teprve návštěva zubaře či léčení rakoviny nebo aplikace čínské medicíny. Pan Válek asi své problémy neřeší na trhu, když trhem tak pohrdá. Vše umí a vše si udělá sám?
  3. Kupodivu mu nevadí útočné útoky státu proti svobodným jednotlivcům. Pokud vzniknou „zlé korporace“, tak jedině pod ochranou státní mocí. Tedy panu Válkovi uniká význam svobody a individualismu.
  4. Pan Válek mě tedy i chybné pojetí zisku, připomínají zmatenou teorii Marxe. Prý „zlé korporace“ nají zisky kvůli vykořisťování lidí a nikoliv tím, že musí kvůli zisku co nejlépe sloužit svým zákazníkům.

Závěrem lze říci, že pan Válek zase lidi odvrací svou staronovou ideologií od ústředního tématu našeho problému. I tím je svoboda jednotlivce vlastnit své tělo a všeho, co pomocí svého těla získal, aniž by zaútočil na vlastnictví jiného. Další slepý se snaží vést slepé.
Bojí se říci otevřeně, že jeho údajné problémy by mohl vyřešit socialistický diktátor. A tak tvrdí, že nikdo neví co s údajným problémem. Systém je strašně složitý a my údajně strašné zblblí.  Ale on sám, oblbuje lidi a tím zhoršuje situaci.

NECHCETE VÁLKU? TEDY NEPOSLOUCHEJTE PANA LEOŠE VÁLKU!

Žádné komentáře: