pátek 16. října 2009

Asistenční pejsci

Slyšel jsem dnes v rádiu ministra práce a sociálních problému proč se nelepší situace s asistenčními psi.
Nelze se divit proč to nejde. Stát není schopen řešit tyto jemnosti lidských potřeb. Třeba vyvraždit obyvatelstvo by mu šlo lépe i když taky neefektivně.
Předně se prý musí definovat spousta standardů pro výcvik psů, registrací a dalších velmi "potřebných" byrokratických činností jako kritéria pro přidělování psů. Hlavní je ale důvod. Nikdo na tom nesmí vydělat! Opravdu geniální a pro stát typické. Jelikož ziskové chování je úspěšné, tak nechtějí ani v této oblasti úspěch. Je to podobné jako u zdravotnictví. Výsledkem budou velká cena těchto psů a nedostupnost pro většinu postižených. Jelikož vlády po staletí ochuzují obyvatelstvo, tak lidé nemají úspory a jsou stále tak chudí, že takový užitečný pejsek je pro chudinu nedostupný.
Přitom chtějí zpřísnit požadavky na cvičitele.
Ministr provedl několik dalších ekonomických úvah, že vše je nakonec o penězích a že na tak právně i sociálně složitý projekt nebudou peníze.
Dokud nebude pochopeno, že takto se dělá nedostatek a bída, pak bude neustále nedostatku asistenčních psů a budou drahé a úředníci si budou lebedit v komisích, které budou arbitrálně, a tedy nespravedlivě, psi rozdělovat.
Je mi líto všech postižených, kterým politici a zákonodárci nedají šanci. běda nám, kteří neumí pro svou nevěru účinně pomoci chudým a bezmocným. Věříme obludnému a krvežíznivému molochovi - státu.

Žádné komentáře: